Nieuws RSS icoon

• Aanvraag reisdocumenten niet mogelijk op 29 en 30 juli

22 juli 2021

Op maandag 2 augustus 2021 wordt het nieuwe model van de Nederlandse identiteitskaart geïntroduceerd. Onze leverancier is genoodzaakt om voor de overgang naar het nieuwe model van de identiteitskaart de productie van zowel identiteitskaarten als paspoorten tijdelijk stil te leggen. Vraag uw nieuwe reisdocument daarom op tijd aan als u op reis of vakantie gaat.

• Regionale Energiestrategie Noord-Veluwe vastgesteld

13 juli 2021

De Noord-Veluwse gemeenteraden, Provinciale Staten en het waterschap stelden op 9 juli 2021 de Regionale Energiestrategie (RES) vast en boden deze aan bij het Nationaal Programma RES. Een mooie stap om verder te bouwen aan een energieneutrale Noord-Veluwe.

• De maand juli: piek van het tekenseizoen

12 juli 2021

Deze maand is de piek van het tekenseizoen. Van een tekenbeet kunt u ziek worden. Controleer uzelf en anderen op tekenbeten nadat u 'in het groen' bent geweest. Bent u gebeten door een teek, dan is het belangrijk dat u hem snel weghaalt.

• Voorbereidingen woonwijk Halvinkhuizen in volle gang

12 juli 2021

Het college van burgemeester en wethouders heeft de gemeenteraad geïnformeerd over de voortgang van de nieuwe woonwijk Halvinkhuizen. Via een raadsinformatiebrief geeft het college een tussenstand in aanloop naar de Ontwikkelingsvisie. De planvoorbereiding is in volle gang. Na het beschikbaar stellen van het voorbereidingskrediet voor de planontwikkeling, begin 2020, is gestart met inventariserende onderzoeken. Een aantal van deze onderzoeken is inmiddels afgerond. Op onderdelen is aanvullend onderzoek nodig.

• Sam&Putten zorgt dat alle kinderen in Putten kunnen meedoen

09 juli 2021

Vanaf nu is het in Putten makkelijker om financiële voorzieningen aan te vragen voor kinderen en jongeren waar thuis weinig geld uit te geven is. Gisteren hebben wethouder Bert Koops, Heleen Remijn (Stichting Leergeld Randmeren) en Tanja van Driel (Welzijn Putten) hun samenwerking vastgelegd met de instelling van Sam&Putten.

• Verplicht thuisblijven voor reizigers uit landen met zeer hoog coronarisico

29 juni 2021

Wanneer u besmet raakt in het buitenland, kunt u thuis anderen besmetten. Dit kan ook een andere variant zijn van het virus, zoals de oprukkende deltavariant. Thuisblijven (thuisquarantaine) is daarom verplicht als u na een verblijf in landen met een zeer hoog coronarisico (terug) naar Nederland reist. De quarantaineplicht geldt ook als u gevaccineerd bent.