Portefeuillehouders

Een portefeuillehouder is een sleutelpersoon voor de desbetreffende discipline.

Deze sleutelpersonen:

  • onderhouden contacten met de achterban;
  • vertegenwoordigen de achterban;
  • komen binnen het platform op voor de belangen van de gehele discipline.

Portefeuillehouders CultuurPutten:

  • Dans:
  • Theater: Marja van Barneveld
  • Beeldend: Marijke Sondorp en Gerrit van Emous
  • Muziek: Miriam van de Bunt
  • Erfgoed: Willem van de Klok

 

Icoon Theater

Marja van Barneveld, portefeuillehouder Theater

Na een lange loopbaan in het onderwijs heb ik nu tijd om energie te steken in cultuur en samenleving, een mooie aansluiting op onderwijs. In het onderwijs heb ik altijd veel aandacht besteed aan alle culturele en kunstzinnige disciplines. Ik ben breed geïnteresseerd en er is niet een bepaalde discipline die mijn voorkeur heeft. Ik vind het belangrijk dat in het platform alle disciplines vertegenwoordigd worden zodat er een goede samenwerking ontstaat en het leggen van verbindingen een logisch gevolg wordt.

Kunst en cultuur houd je een spiegel voor, ontroert je, ontregelt je, verrast je,  overrompelt je en wekt je nieuwsgierigheid. Kunst confronteert je met hoe de maatschappij in elkaar steekt.Cultuur en Kunst is een must: het brengt een samenleving tot ontplooiing.

 

Beeldende kunst

Marijke Sondorp, Portefeuillehouder Beeldend

Beeldend werker Marijke Sondorp wil als portefeuillehouder onderzoeken welke wensen er zijn van Puttenaren op het terrein van de beeldende werken, van kleien tot borduren, van etsen tot steenhakken. Welke scholingsmogelijkheden willen we? Hoe en waar kunnen we ons werk laten zien en er met anderen over communiceren? Hebben we genoeg aan de Kunstkelder? Wat kunnen we binnen Stroud? Welke doelen hebben we met beeldend werk naast het maken van een mooi of boeiend product? Aan beeldend bezig zijn is geen leeftijd gebonden. Wel heb je materiaal nodig. En durf om iets te maken. En mensen die je daarbij kunnen uitdagen en ondersteunen. En werkruimte. Wat kan het cultuurplatform hierbij betekenen? Bemiddelen bij atelierruimtes in leegstaande openbare gebouwen? Wie houden zich in Putten bezig met beeldend werk? Professionals en amateurs? (Waar ligt de grens?)

 

Beeldende kunstGerrit van Emous, Portefeuillehouder Beeldend

De meerderheid van de Nederlander is met cultuur bezig. Men zingt, bespeelt een instrument, schildert, boetseert, schrijft gedichten  etc., etc.Dat is voor mij de reden om zitting te nemen in het platform CultuurPutten. Ik hoop een intermediair te kunnen zijn voor die Puttenaren die op het gebied van “Beeldend” initiatieven, suggesties of fantastische voorstellen hebben. Mogelijk kunnen we zaken realiseren in goed overleg met de Gemeente. Ik hoop ook mensen te kunnen enthousiasmeren om tijd te steken in cultuur, in de ruimste zin van het woord. Het is naar mijn mening een rustgevend baken in de hectiek van de huidige tijd. Naast mijn drukke baan als manager operations bij een machinefabriek ben ik in mijn vrije tijd “beeldenmaker”. Bij mijn huis heb ik een beeldentuin en ben vaak bezig met het maken van beelden, veelal in staal en brons. Na een erg succesvolle expositie in Brussel en een uitverkiezing om te exposeren op “Paleis het Loo”, in het kader van “Beeld van Beatrix”, ben ik erg druk geworden met het realiseren van opdrachten. Verder probeer ik met demo’s mensen te interesseren voor mijn werk.

 

Icoon Muziek

Miriam van de Bunt, portefeuillehouder muziek

Weleens een film gekeken zonder muziek? Dan besef je hoe groot de invloed van muziek is op bijvoorbeeld spanning. Muziek wordt ingezet op vele verschillende manieren en mij lijkt het mooi om, binnen het culturele platform als portefeuillehouder van muziek, meer te kunnen samenwerken binnen deze discipline en met de andere disciplines. Als vrouw in de techniek onderscheid ik me graag en ben ik telkens op zoek naar nieuwe uitdagingen, zo ook op dit vlak. Met het culturele platform worden de mogelijkheden gecreëerd en nu zet ik me graag in als middel om met jou mee te denken en te werken zodat we iets leuks kunnen uitvoeren! Ik kijk erna uit, doe je mee?” Miriam van de Bunt is 24 jaar en als geboren Puttenaar, opgegroeid op het platteland. Als klein meisje is zij begonnen met blokfluit spelen in Stroud. Al snel kwam ze erachter dat zij het erg leuk vond om een blaasinstrument te bespelen met veel knopjes; daarom is zij verder gegaan met het spelen van (sopraan) saxofoon bij Fanfarecorps Excelsior Putten.

 

Icoon Cultuur ergoedWillem van de Klok, portefeuillehouder erfgoed

“Als portefeuillehouder wil ik de belangen behartigen van alle partijen die in Putten actief zijn met Cultureel Erfgoed. Putten heeft een rijke geschiedenis met een aanbod aan erfgoed waar we trots op mogen zijn. Doordat ik met name oude techniek boeiend vind, in een polder woon, en het Stoomgemaal met vrijwilligers draaien mag houden, voel ik mijn mede verantwoordelijk voor het erfgoed in de Gemeente Putten”.

Willem van de Klok, is geboren en getogen in de polder Arkemheen. Sinds 1980 woont hij met Marja, zijn echtgenote op het Putter Stoomgemaal. Zijn werkzame leven heeft hij doorgebracht als burger ambtenaar bij Defensie, eerst in de techniek later in het management.