We kunnen weer de BOOM IN’!

Na het succes in 2016 keer festival BOOM IN’ Putten terug in 2017

Dat ons mooie bomendorp een goed decor zou zijn voor een eigen festival, had de organisatie van BOOM IN’ Putten (lees: VVV en Cultuurkust) wel verwacht. Wat ze niet hadden durven dromen was dat het deel van het festival, dat plaats vindt op Landgoed Schovenhorst, uiteindelijk zou uitverkopen. Ook het gratis deel de dag daarna in het centrum, met hulp van de WCP, werd met veel enthousiasme ontvangen. Reden genoeg voor een tweede editie op 14 en 15 juli aanstaande.

Blote voeten in het gras

Het idee was om het gevoel van de omgeving Putten te vatten in een festival. Blote voeten in het gras, samenkomen rond een kampvuurtje, de zoete klanken van een gitaar en dat allemaal omlijst door het groen van de bomen. Hoewel het in het bos bij Landgoed Schovenhorst makkelijker is om dit sfeertje van de bomen over te brengen, zal ook dit jaar weer het nodige houtwerk en gras naar het centrum worden verplaatst.

14 juli - Landgoed Schovenhorst

De vrijdagavond wordt net als vorig jaar weer een exclusief en sfeervol muziekfeest voor de maximaal 500 bezoekers die op tijd een kaartje hebben weten te bemachtigen. Artiesten wisselen elkaar af tussen het Kampvuur- en Bosrandpodium. De programmering staat voor zover bekend op de website van het festival, waar je ook al vanaf 1 juni jouw kaartje kunt kopen. Wie we in elk geval al kunnen aankondigen is Jeangu Macrooy. Hij bracht dit jaar zijn eerste LP “High on You” uit en trad op bij De Wereld Draait Door.

15 juli - Centrum Putten

In tegenstelling tot de vrijdagavond heeft niemand op zaterdag een kaartje nodig. Alle optredens en activiteiten zijn vrij toegankelijk. Dit is een cadeautje van de Winkeliersvereniging in Putten. De zaterdag richt zich voornamelijk op gezinnen, zo zijn er naast de muziekpodia ook jeugdvoorstellingen, verzorgt Kindcentrum Putten weer activiteiten voor de jongste kinderen en zal er meer straattheater zijn dan in 2016.

Alles bij elkaar wordt het weekend van BOOM IN’ Putten weer heel gezellig. Wil je er op de vrijdagavond bij zijn? Koop dan op tijd jouw kaartje via www.boominputten.nl.